31 Mart 2011 Perşembe

..hanyayı konyayı...

































mevlevi töreni konya ocak 2011

denge denge denge
denge denge denge denge
ve denge
24.1.2011

gez dünyayı gör konyayı

konya ocak 2011

ibn. batuta d1304-ö1369
..konya gayet büyük bir şehir olup güzel binalara sayısız ark ve akarsulara bağ ve bahçelere sahiptir.....
..şeyh celaleddin gençliğinde müderris ve fakih olarak bu şehirdeki medresesinde öğrencileri yetiştirmekte iken günlerden birinde medreseye başında bir tepsi helva ile bir helvacı gelir.. tepsideki helva samsa samsa kesilmiş olup her parçası bir kuruşa satılmaktadır.. helvacı şeyhin bulunduğu yere geldiği zaman şeyh helvacıya tepsiyi getir der.. helvacı tepsiden bir samsa helva alıp şeyhe verir.. şeyh onu yer.. bunun üzerine helvacı başka kimseye birşey vermeden medreseden çıkar gider.. şeyh ise onun ardından öğrencileri yüzüstü bırakıp koşar.. öğrenciler bir süre beklerler sonra şeyhlerinin ne olduğunu araştırmaya başlarlar.. fakat nereye gittiğini öğrenemezler..
yıllar sonra şeyh döner gelir ancak artık o dörtlüğün ikişer mısraı kafiyeli kimsenin anlamadığı farsça şiirlerden başka birşey söylememektedir.. eski öğrencileri şeyhlerinin bu halini benimserler ağzından çıkan şiirleri de yazıp tespit etmeye başlarlar.. böylece mesnevi adı verilen kitap meydana gelir.. bu ülke halkı sözü edilen bu kitaba büyük değer verirler onun sözlerine saygı gösterirler öğrenmeye çalışırlar cuma günleri tekke ve dergahlarda onu okurlar...

bir abam var atarım nerde olsa yatarım

çoğu kez
herkes ve herşey
düşüncelerime pek bir ters
17.10.2010
koskoca evren benim için
yaşarım
ölürüm
24.12.2010
insanlar kadar
sanat anlayışı
vardır
18.1.2011
durmadan
değişip
durmak
17.1.2011
kaleköy kasım 2011

28 Mart 2011 Pazartesi

kale gibi kale

alanya kalesi kasım 2011


ibn. batuta d1304-ö1369
yolunda esen bir rüzgarla on günlük bir yolculuktan sonra anadoluda ilk şehir olan alanya limanına ulaştık.. bu ülke dünyanın en güzel memleketidir.. tanrı güzelliklerini öteki ülkelere ayrı ayrı dağıtırken, burada hepsini bir araya getirmiştir.. burada dünyanın en güzel insanları, en güzel giysili halkı yaşar ve en nefis yemekler pişirilir.. ahalisi türkmendir.. kahire iskenderiye ve suriye tüccarları bu şehre gelip alış veriş ederler... limanın üzerinde sağlam ve haşin bir kale vardır ki büyük sultan alaaddin keykubat eseridir... alanya beyi.. karaman oğlu yusuf bey.. sahilde tepenin üzerinde yalnız otururken bulduk.. saçları siyaha boyanmış idi..

bilmem sanırım

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği biz 4R2 öğrencileri hocam Söbütay Özer'in yetiştirdiği son atölyesiydik.. sergimiz de onun son öğrenci sergisi oldu... bu fotoğrafı sergimiz çıkışı Burhan hoca resmimi yorumluyor olduğu için çekmiştim, oysa Söbütay hocamın benim bir resmime son bakışının fotoğrafıymış, tam dört yıldır yaptığım resimleri öğretmenime gösteremiyorum... saygı ve özlem ile anıyorum!